Romana English English
Înapoi la Evenimente curente

ATOMA | Tur ghidat "sevrajă 2.0" | Meet the Artist & Concert duo vioară

Sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 15.00 Participarea la eveniment este liberă.
În contextul expoziției temporare "sevrajă 2.0" vă invităm sâmbătă, 15 iunie 2024, începând cu ora 15.00, să descoperiți lucrările de artă create de Atoma, pe tema dependenței de tehnologie. Artista va susține un tur ghidat, urmat de un moment muzical cu două viori, interpretat de Elena Cristian și Ildiko Balázs.
 
Cu ocazia acestui eveniment, artista Atoma va prezenta lucrări de artă care au ca temă consumerismul, izolarea determinată de comunicarea tot mai mult virtuală, refugierea în video-game-uri, dependența de „suplimente alimentare” și de smartphone, deconspirând natura lor în esență subversivă și invazivă.
 
Arta creată de ATOMA abordează și critică frontal impactul pe care tehnologia și (social/mass)-media îl au asupra societății și asupra fiecărui individ în parte. Impactul media și al social-media riscă să deturneze și să subordoneze relațiile sociale, falsificând realitatea (prin idealizarea ei în cheie comercială și prin nivelarea ”glossy” a acesteia), (social/mass)-media infiltrându-se între individ și context, erijându-se abuziv în postura de mediator ”necesar”, dar, în fapt, deseori manipulator.
ATOMA divulgă această amăgire, o dezvăluie așa cum este ea, persuasivă, insinuantă și virală, producând dependență, păstrând într-o captivitate tot mai adâncă, individ și comunități. Artista recuperează un tip de estetică și de clișee clasice, pe care grefează elementele-simbol ale tehnologiei și ale mediei contemporane. Stridența asumată, declarativă, transformă lucrările artistei în lucrări-manifest, angajându-le într-un discurs aflat sub semnul activismului.
 
ATOMA este artist vizual care lucrează în București, dar lucrările ei pot fi văzute în multe orașe din țară. A studiat pictura la Facultatea de Arte Plastice și arta murală în cadrul Facultății de Arte Decorative și Design din București. Artista a avut mai multe expoziții personale și a participat la mai multe de expoziții de grup. Muralele ei pot fi văzute în mai multe orașe din Romania, București, Târgu Jiu, Bacău, Sibiu, Satu Mare, Petroșani, Râmnicu Vâlcea și Galați.
În cadrul evenimentului ne vom delecta cu un concert de vioară oferit de Elena Cristian și Ildiko Balázs.
 
Participarea la eveniment este gratuită.
Vă așteptăm cu drag!