Romana English English
Înapoi la Activități educative

Școala de vară la Muzeul de Artă Brașov 2024

15 iulie - 9 august 2024

Muzeul de Artă Brașov revine în perioada 15 iulie - 9 august 2024 cu o serie de ateliere creative de educație pentru patrimoniu și educație muzeală la Școala de Vară. Copiii cu vârste cuprinse între 11-14 ani* sunt invitați să exploreze colecția muzeului și să își dezvolte creativitatea prin exerciții practice și jocuri.

Categorii de vârstă: 11-14 ani

Program:

luni-vineri, 11-13

 
Atelierele din Școala de Vară 2024 sunt programate astfel:
 
Săptămâna 1 (15-19 iulie): Atelier de istoric de artă

Atelierele dedicate istoricului de artă își propun să îi familiarizeze pe copii cu pașii pe care istoricul de artă îi urmărește în documentarea cercetării artiștilor și a operelor de artă. Pe parcursul unei săptămâni, participanții vor explora conceptele relevante pentru această meserie și vor realiza propria documentare pornind de la artiști și opere din colecția Muzeului de Artă Brașov.

Săptămâna 2 (22-26 iulie): Atelier de curator

Pe durata acestei săptămâni copiii vor descoperi magia ordinii care stă la baza activității de curator, iar pe baza noilor cunoștințe acumulate vor crea propria expoziție. Participanții vor experimenta cum se realizează o expoziție, cum se organizează un vernisaj și cum să spună povești despre artă pentru iubitorii de artă.

Săptămâna 3 (29 iulie - 2 august): Atelier de ghid

Săptămâna dedicată meseriei de ghid are în centru activități de comunicare bazate pe exersarea abilităților de prezentare, povestire și adaptare a mesajului pentru diferite audiențe. Copiii se vor familiariza cu patrimoniul muzeului și îi vor afla secretele prin intermediul jocurilor, iar apoi vor învăța cum să împărtășească cu ceilalți povestea artei.

Săptămâna 4 (5-9 august): Atelier de restaurator

Atelierele dedicate rolului de restaurator își propun să îi învețe pe cei mici tainele meseriei prin jocuri și activități practice. Copiii vor afla din ce sunt făcute operele de artă și vor vedea care sunt etapele prin care trece o operă pentru a fi restaurată. Nu vor fi doar martori la restaurarea unui tablou de către specialistul muzeului, dar vor experimenta ei înșiși restaurarea unei imagini deteriorate.

_____________________________

 
* În cadrul atelierelor se vor desfășura activități care solicită capacitatea copiilor de a parcurge informații scrise, de a lucra cu concepte noi și relevante pentru artă și istoria artei (curente, genuri, cronologii) și de a utiliza informațiile dobândite în activități practice.
 
_____________________________
 
 
Înscrierea la ateliere se face pe baza formularului: https://forms.gle/j9AqfSpohsdKbFN6A

Atelierele se vor desfășura la sediul Muzeului de Artă Brașov din Bulevardul Eroilor nr. 21, de luni până vineri, între orele 11-13.
Taxa de participare este 50 lei / participant / săptămână. Plata pentru participarea la activitățile desfășurate în cadrul fiecărui atelier se va face în prima zi a săptămânii.

 
Vă așteptăm cu drag și artă!
 
Înscrieri aici.
Informații suplimentare:
E-mail: comunicare@muzeulartabv.ro
Tel: 0773 870 353