Romana English English
Înapoi la Activități educative

Școala de vară la Muzeul de Artă Brașov

Școala de Vară la Muzeul de Artă Brașov

3-28 iulie 2023

Categorii de vârstă: 8-13 ani

Program:

luni-vineri, 10-12

Școala de Vară la Muzeul de Artă Brașov propune o serie de activități despre artă și muzeologie adresate copiilor de 8-13 ani. Pe durata a 4 săptămâni vor fi prezentate 4 meserii din domeniul cultural care au în centru protejarea și valorificarea patrimoniului: istoric de artă, curator, restaurator și ghid. Copiii își vor îmbogăți cunoștințele despre patrimoniul cultural și vor descoperi colecția muzeului prin excerciții practice și jocuri.
 
Atelierele din Școala de Vară sunt programate pe durata lunii iulie 2023 astfel:
 
Săptămâna 1 (3-7 iulie): Atelier de istoric de artă
Atelierele dedicate istoricului de artă își propun să îi familiarizeze pe copii cu pașii pe care istoricul de artă îi urmărește în documentarea cercetării artiștilor și a operelor de artă. Pe parcursul unei săptămâni, participanții vor explora conceptele relevante pentru această meserie și vor realiza propria documentare pornind de la artiști și opere din colecția Muzeului de Artă Brașov.
 
Săptămâna 2 (10-14 iulie): Atelier de curator
Pe durata acestei săptămâni copiii vor descoperi magia ordinii care stă la baza activității de curator, iar pe baza noilor cunoștințe acumulate vor crea propria expoziție. Participanții vor experiementa cum se realizează o expoziție, cum se organizează un vernisaj și își vor exersa abilitățile de comunicare în public.
 
 
Săptămâna 3 (17-21 iulie): Atelier de restaurator
Atelierele dedicate rolului de restaurator își propun să îi învețe pe cei mici tainele meseriei prin jocuri și activități practice. Copiii vor vedea care sunt etapele prin care trece o operă de artă pentru a fi restaurată. După o vizită la laborator, ei vor experimenta restaurarea unei imagini deteriorate.
 
Săptămâna 4 (24-28 iulie): Atelier de ghid
Săptămâna dedicată meseriei de ghid are în centru activități de comunicare bazate pe exersarea abilităților de prezentare, povestire și adaptare a mesajului pentru diferite audiențe. Copiii se vor familiariza cu patrimoniul muzeului și îi vor afla secretele prin intermediul jocurilor, iar apoi vor învăța cum să împărtășească cu ceilalți povestea artei.
 
Înscrierea la ateliere se face pe baza formularului: https://forms.gle/9QNrTTptkoNSLx6d7
Atelierele se vor desfășura la sediul Muzeului de Artă Brașov din Bulevardul Eroilor nr. 21, de luni până vineri, între orele 10-12.
Taxa de participare este 10 lei / participant / atelier. Plata pentru participarea la activitățile desfășurate pe parcursul unei săptămâni este de 50 de lei și se va face în prima zi a săptămânii. 
 
Vă așteptăm cu drag și artă!
 
Înscrieri aici.
Informații suplimentare:
E-mail: muzeuldeartabrasov@gmail.com
Tel: 0773 870 353