Romana English

Program și condiții de vizitare

Accesul vizitatorilor este permis cu respectarea măsurilor de combatere a epidemiei Covid-19.

Program de vizitare:

  • Program de iarnă (1 octombrie - 31 martie): - miercuri-duminică 09.00-17.00 (cu excepţia sărbătorilor legale)
  • Program de vară (1 aprilie - 30 septembrie): - miercuri-duminică 10.00-18.00 (cu excepţia sărbătorilor legale)

Preţ bilete pe categorii:

Intrare Muzeu (Expoziţii permanente şi expoziţii temporare):

  • Adulţi: 7 Lei
  • Pensionari: 3.50 Lei  
  • Preşcolari, elevi, studenţi: 1 Leu

Expoziţii temporare (exclusiv):

  • Adulţi: 4  Lei
  • Pensionari: 2 Lei  
  • Preşcolari, elevi, studenţi: 1 Leu

Beneficiază de gratuitate persoanele cu handicap, însoţitorii grupurilor de preşcolari şi elevi (2 persoane), angajaţii din sistemul muzeal şi pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, precum şi din alte sisteme de asigurări sociale, care au activat cel puţin 10 ani în domeniul culturii şi al artei (pe bază de adeverinţă emisă de Direcţiile Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional).

Taxă audioghid: 5 lei


Taxe de fotografiere-filmare:

  • Taxă fotografiere: 20.00 Lei
  • Taxă filmare: 30.00 Lei

GHIDAJE:

Muzeul de Artă Brașov vă invită să faceți cunoștintă cu lumea artei românești printr-un ghidaj interactiv cu nuanțe informale, oferind o agreabilă experiență culturală.

Pentru detalii și programări ne puteți contacta la nr.tel: 0746 570 484 sau la adresa de e-mail: andreea.pocol_history@yahoo.com, unde este necesar să precizați: data și ora vizitei și numărul de persoane care vor participa. Ghidajele (în română, engleză și germană) pentru grupuri organizate se asigură de marţi până duminică între orele 10.00 - 15.30 (ora începerii ultimului ghidaj) numai pe bază de programare cu anticipaţie de 2 zile.

TAXĂ GHIDAJ: 50 Lei
Pentru grupurile de elevi şi studenţi ghidajul este gratuit.

În cazul în care nu reușiti să vă programați din timp la ghidajul susținut de un specialist, puteți opta pentru varianta audioghidului de care muzeul dispune în română și engleză contra taxei de 5 lei.

Pentru programarea unor ghidaje vă rugăm să ne contactați pe e-mail: muzeuldeartabrasov@gmail.com sau la telefon 0268477 286.

ACCES PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

Accesul persoanele cu dizabilități locomotorii (scaun cu rotile) la parterul muzeului se poate realiza oricând în perioada în care muzeul este deschis pentru vizitare prin solicitarea verbală adresată personalului de la recepția muzeului în vederea instalării rampei cu rebord și balustradă pentru treptele exterioare ale intrării în muzeu.

Accesul în expoziția permanentă situată la etajul muzeului (Galeria Națională) se poate asigura fără programare prin intermediul elevatorului cu șenile, adaptat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii (scaun cu rotile), numai de marți până vineri în intervalul orar 10.00-14.00. Pentru accesul persoanele cu dizabilități locomotorii (scaun cu rotile) în expoziția permanentă situată la etajul muzeului (Galeria Națională) în zilele de week-end și în afara intervalului orar indicat vă rugăm să faceți o programare pe email  muzeuldeartabrasov@gmail.com sau la telefon 0268477286 (luni-vineri, 9.00-15.00) cu 3 zile calendaristice anterior vizitei.

Accesul nevăzătorilor în muzeu se asigură permanent în timpul programului de vizitare al muzeului. Persoana nevăzătoare va fi însoțită permanent de un supraveghetor care îl va asista.

Muzeul de Artă Brașov asigură ghidaj în limbajul mimico-gestual. Programarea ghidajului în limbajul mimico-gestual trebuie realizată cu cel puţin 7 zile calendaristice anterior datei desfășurării ghidajului pe e-mail muzeuldeartabrasov@gmail.com sau telefon 0268477286 (luni-vineri, 9.00-15.00).

Muzeul dispune de grup sanitar adaptat pentru persoanele cu dizabilități.