Romana English English
Înapoi la Arhiva

Fluo Immersion

5 iunie - 20 septembrie 2020

Muzeul de Artă Brașov în colaborare cu asociaţia culturală „pictor Octavian Smigelschi” organizează în perioada 5 iunie - 20 septembrie 2020 expoziția „Fluo Immersion”. Proiectul expozițional conceput de Andrei Popa, artist contemporan din Sibiu, propune vizitatorilor o experiență estetică de natură să inspire înțelegerea complexității structurilor fundamentale ale universului viu, în special a celui vegetal, și, totodată, și să stimuleze interesul pentru modul în care lumea va evolua în viitor. Expoziția „Fluo Immersion” a fost lansată la Sibiu în anul 2018 și itinerată la Oradea, Bistrița și Alba-Iulia. Curatorii expoziției sunt dr. Alexandru Constantin Chituță și Radu Tătaru. 

Tema lucrărilor lui Andrei Popa o constituie dezvăluirea „arhitecturii” și a geometriei ascunse a universului viu și a felului în care acesta funcționează la nivelurile sale primare. Artistul recurge în cadrul expoziției la diferite tipuri de lumină (lumină naturală, lumină UV) sau chiar la absența luminii pentru a evidenția rolul crucial pe care aceasta îl are pentru lumea vie. Imersia în lumină se află astfel în centrul experienței pe care expoziția o oferă. Efecte psihedelice de lumină și culoare sunt obținute prin recursul la culori de ulei și acrilice.

Andrei Popa a absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității de Vest Timișoara, secția pictură, fiind activ ca restaurator pictură la Muzeul Național Brukenthal. Este unul dintre fondatorii grupului „Brukenthal von Studio”.