Romana English English
Înapoi la Arhiva

Expoziția „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”
Expoziția „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”

14 iulie - 14 august 2022

 Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de cultură de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, organizează în perioada 14 iulie-14 august 2022 expoziția de pictură „Magda Vacariu. Profesorul și studenții”, care își propune să exploreze conexiunea dintre artă și comunitate.

Expoziția valorifică creația Magdei Vacariu și a nouă dintre actualii și foștii săi studenți: Marina Bira, Roxana Coatu, Mihaela Bucur, Anca Caraman, Carmen Groapă, Mihnea Nicoară, Mircea Sevastru, Liliana Soos și Teodora Sturzu. Expoziția reunește 70 de lucrări, remarcându-se prin diversitatea abordărilor stilistice. Tematica reflectă o diversitate similară: lucrări de expresie emoțională, portrete, peisaje, motive vegetale și compoziții abstracte de o cromatică explozivă, care invită vizitatorul la introspecție și transformare.

Maria Magdalena Vacariu trăiește și lucrează la Brașov. A studiat pictura la Adelaide Central School of Art, instituție de învățământ independentă din Australia, cu artiștii Robert Hannaford și Christopher Orchard, iar în 2012 a obținut un master în pictură la Universitatea de Arte Plastice „George Enescu” din Iași. Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) - filiala Brașov, și a Australian Living Artists Association (SALA). De-a lungul timpului a expus în centre artistice importante, precum: New York, Londra și Sydney. Lucrările sale se găsesc în numeroase colecții private din întreaga lume. Din 2008 artista a revenit în țară, stabilindu-se la Brașov, unde a strâns o comunitate de tineri artiști în jurul apreciatelor sale cursuri de pictură.