Romana English English
Înapoi la Arhiva

Dimeny András. „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”
Expoziția Dimeny András. „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”

17.03 - 01.05.2022

Muzeul de Artă Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, organizează în perioada 17.03 - 01.05.2022 expoziția temporară „Prezență solubilă / Oldódó Jelenlét / Dissolving Presence”.

Expoziția artistului brașovean Dimény András este un eseu plastic în jurul unor teme filosofice universale. Prezența solubilă este o reinterpretare a întrebării „Ce este omul ?” și urmărește cum se raportează acesta la lumea înconjurătoare. Se urmărește concentrarea și disoluția valorilor spirituale în acțiunile noastre de zi cu zi. Prin arta sa, Dimény András introduce elemente simbolice și metaforice ce trimit la ideea filmului „Călăuza” de Tarkovsky și la scrierile unor mari gânditori precum Franz Kafka și Constantin Noica. Lucrările sunt realizate într-o varietate de tehnici: instalație, pictură, colaj, elementele naturale relaționând cu elemente sintetice.

Dimény András (n. 1968) este un artist brașovean cu studii de pictură la Facultatea de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca. Și-a dedicat viața artei, iar în prezent este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Brașov și profesor la Liceul Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Brașov. A avut 7 expoziții personale și a participat la zeci de expoziții de grup și tabere de creație.

 Curator:  Sînziana Dumitrescu, muzeograf