„Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei” - ICR VIENA
21 iunie - 3 august 2018Muzeul de Artă Brașov a organizat, în colaborare cu Institutul Cultural Român și FIVE PLUS Art Gallery Viena, expoziția „Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei". Expoziția este deschisă la Galeria ICR Viena în perioada 21 iunie - 3 august 2018, reunind 34 de lucrări semnate Hans Mattis-Teutsch din colecția Muzeului de Artă Brașov (linogravură, acuarelă, pastel, statuarie mică și pictură de șevalet). Expoziția, organizată în cadrul programului Muzeului de Artă Brașov de promovare a patrimoniului artistic al județului Brașov, a mai fost deschisă la Muzeul Ferenczy Szentendre (Ungaria, 2015) și la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (2017). 

                                     


Personalitate polivalentă (pictor, grafician, sculptor, teoretician al artei și poet), Hans Mattis-Teutsch a fost un artist complex, reprezentativ pentru avangarda artistică românească și cea din spațiul Europei Centrale. Expoziția „Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei" ilustrează evoluția creației lui Mattis-Teutsch între anii 1917-1932, perioadă în care artistul a fost o prezență activă în cadrul mișcării de avangardă din Ungaria (1917-1918), Germania (1921-1925) și România (1924-1925), precum și interconexiunile cu avangarda artistică europeană (Wassily Kandinsky, Franz Marc, Der Sturm). 

Curator: Radu Popica

Echipa de proiect:
Radu Popica - Șef Serviciu - Secția Artă; Bartha Árpád - Manager; Radu Tătaru - restaurator; Delia Marian - conservator; Andreea Pocol - muzeograf


GALERIE DE IMAGINI - EXPOZIȚIE & VERNISAJ