Mihai Moiceanu - Povestiri din Himalaya
17 februarie – 28 martie 2010


Muzeul de Artă Brașov găzduiește în perioada 17 februarie – 28 martie 2010 expoziția fotografului brașovean
Mihai Moiceanu - "Povestiri din Himalaya", organizată cu sprijinul Nikon România. Expoziția este rezultatul expediției românești de trekking fotografic "Nikon Himalaya Trek". 

Noi proiecții ale diaporamei „Povestiri din Himalaya" vor avea loc în datele de 4 și 18 martie, orele 18.00.

Biografie

Ineditul expoziției constă în aceea că prin intermediul fiecărei imagini prezentate autorul ne spune o scurtă poveste despre locurile pe care le-a vizitat.

Expoziția cuprinde imagini din Kathmandu - capitala Nepalului, Bhaktapur - orasul culturii, certificat de UNESCO pe lista mondiala a siturilor istorice, lanțul muntos Annapurna, parcul Național Chitwan, dar și aspecte din viața de zi cu zi a nepalezilor. Expoziția este compusă din 50 de imagini color si alb negru, 42 în format  50X70 cm și 8 în format 50X125 cm. Fotografiile sunt tipărite pe un suport argentic profesional cu capacitate de stocare în mediul casnic de 60 de ani.

Exclusiv în seara vernisajului, într-o atmosferă specifică din care nu vor lipsi steagurile de rugăciune și ceaiul tibetan, cei prezenți vor avea ocazia să vizioneze diaporama „Povestiri din Himalaya".  Vă invităm ca pentru o seară să vă lăsați purtați de imagini, muzică și comentarii într-o călătorie fantastică printre cele mai înalte vârfuri ale Pământului, pe drumul de munte anevoios parcurs de fotograful Mihai Moiceanu. Veți avea ocazia să întâlniți în cale personaje pitorești și peisaje ce vă vor tăia rasuflarea.

Cele 50 de imagini expuse "vorbesc" despre decorul exotic și legendele Nepalului, despre viața, tradițiile și obiceiurile oamenilor acelor locuri. Toți cei care doresc să participe au rezervate bilete la o călatorie fantastică printre cele mai înalte vârfuri ale Pamantului, pe drumul de munte parcurs de Mihai Moiceanu. În cale vor putea întâlni personaje pitorești și peisaje care le vor tăia rasuflarea. O lume inedită și putin cunoscută se va dezvalui prin intermediul diaporamei „Povestiri din Himalaya" care conține peste 600 de fotografii derulate pe un fond sonor exotic și însoțite de comentarii.

Fotografiile expuse au fost realizate în lunile martie și aprilie ale anului trecut în timpul expediției românești de trekking fotografic în Himalaya, "Nikon Himalaya Trek". Timp de 20 de zile expediția condusă de Mihai Moiceanu a acoperit un itinerariu considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din lume. Nikon a oferit artistului aparatele foto Nikon D3 și Nikon D700, cu ajutorul cărora Mihai Moiceanu a fotografiat în condiții extrem de dificile, de la temperaturile ridicate și umiditatea extremă din jungla tropicală până la frigul și vântul din ținuturile ghețarilor veșnici. Puteți vedea uimitoarele rezultate ale acestui tur fotografic în cadrul expoziției „Povestiri din Himalaya".

De la Brașov, expoziția își va continua traseul itinerant prin marile orașe ale României, urmând să fie gazduită pe parcursul lunii aprilie la Iași, iar pe parcursul anului va ajunge la Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca. 


Aspecte din expoziție


   


   

Vernisaj


 


  
Afișul expoziției

Afișul expoziției